Het buitenleven in een pergola met welness

Een droompergola in het hart van de Savoie 

In de Haute-Savoie, op ongeveer 800 meter hoogte, ligt op een hellend stuk land dit prachtige huis in hout en aluminium. Om vaker van het terras te kunnen genieten, kozen de eigenaars ervoor het te beschermen tegen zon en weersomstandigheden door de plaatsing van een ruime en schitterende pergola. Het project werd toevertrouwd aan de deskundigen VERANCO en vakkundig uitgevoerd tot een technisch, esthetisch en functioneel succes. 

Een nieuwe woonruimte, perfect geïntegreerd met uw omgeving

Ervaren ontwerpers van veranda’s, zoals onze partner Prisme Créations beschikken over de knowhow om zich aan te passen aan alle configuraties en zo te voldoen aan de meest veeleisende projecten. Deze mooie éénpaneels-pergola (type Agate) illustreert de hoge mate van professionaliteit van de verandabouwer in de Savoie. De eigenaars van deze prachtige houten chalet in de Haute-Savoie wilden hun ruime houten terras overkappen om er meer van te kunnen genieten, vooral in de lente en de herfst. Ze wilden ook dat de extensie harmonieus aansloot bij de architecturale stijl van hun woning en er een natuurlijke uitbreiding van vormde. De uitdaging was dus een ruime pergola te ontwerpen, te maken en te plaatsen, die perfect in de omgeving kon worden geïntegreerd. De technische ontwerpers van Prisme Créations hebben het bestek letterlijk gevolgd. De extensie is gebouwd met thermogelakte aluminium profielen (kleur antracietgrijs) en biedt een woonoppervlakte van ongeveer 30 vierkante meter, die de bewoners zorgvuldig hebben ingericht. Zo kozen ze bijvoorbeeld voor een mooie tuinsalon in rotan, die mooi past bij het houtwerk en de bekleding van het buitenterras.

De nieuwe woonruimte, waarin de temperatuur kan worden verhoogd dankzij een parasolverwarmer, werd verfraaid door de aanwezigheid van een weldoende spa. Deze toestellen, waarvan de ontspannende eigenschappen niet meer bewezen moeten worden, kennen een groeiend succes bij bezitters van een veranda. Het moet gezegd dat ze perfect passen in de sfeer van comfort en gezelligheid die glazen extensies uitstralen.

De ontwerper besteedde bijzondere aandacht aan het dak van het nieuwe gebouw. Het dak werd voornamelijk opgetrokken uit ondoorzichtige sandwichpanelen, maar laat niettemin een zeer aangenaam licht door dankzij het centrale frame met dubbele beglazing. Ontworpen volgens de regels van de kunst is het perfect aangepast aan het strenge lokale klimaat en biedt het voldoende weerstand tegen zware sneeuwval. Dankzij meerdere spots, discreet ingebouwd in de spanten van het dak, kan er ook ‘s avonds van de nieuwe ruimte worden genoten. In harmonie met de omringende natuur krijgt de ruimte dan een nieuwe dimensie in getinte sfeer