Moderne veranda met plat dak in Normandië

Het goede leven in een veranda temidden van een prachtige tuin

Nog een illustratie van het nut van het concept Vérandôme is deze prachtige realisatie, ontworpen en geïnstalleerd door onze partner verandabouwer SNI VERANCO met overtuigend resultaat. Het aangename Normandische klimaat zorgt voor prachtige groene tuinen rondom de huizen. Om er het hele jaar door van te kunnen genieten lieten de eigenaars een aluminium veranda bouwen van ongeveer twintig vierkante meter om er een ruime en heldere salon en eetzaal in te richten. De grijze aluminium structuur leunt tegen de bestaande gevel, waarvan de twee terrasdeuren een natuurlijke verbinding met de woning vormen, zodat geen metselwerken dienden te gebeuren.

Een heldere uitbreiding met een 100% aluminium structuur

Geplaatst in het verlengde van een prachtige villa aan de Normandische kust, integreerde deze orangerie met plat dak zich op wonderlijke wijze in een moderne woning zonder bijzondere werkzaamheden omdat de extensie gemakkelijk onder de bestaande goot kon worden geplaatst. Tegelijk bereikt de thermische balans een hoog niveau dankzij het sterk geïsoleerde dak en een dakraam met driedubbele beglazing en efficiënte zonwering. Bovendien is de Vérandôme zeer veilig dankzij de schuifdeuren met vijfpuntsloten. Een geslaagd ontwerp waarmee de eigenaars meer dan tevreden zijn.

Het plat dak van de veranda is uitgerust met een glazen koepel waarvan het glas met zonwering een perfecte controle over de zonneschijn biedt, zowel wat warmte als licht betreft. Het verlichtingssysteem met ledspots, geïntegreerd in de spanten en onder het dak, vervangt bij het vallen van de avond het daglicht. Een randgoot met « soft-line »-sokkel zorgt voor een verzorgde afwerking.

Een groot schuifelement met drie panelen in de gevel biedt een opening naar tweederde van de tuin, terwijl het linker front bestaat uit een verschuifbare opening met twee deuren en het rechter front uit een schuifdeur en een vast paneel. Deze wandelementen zijn aan de binnenkant uitgerust met geperforeerde « poly-screen" rolluiken, waarmee de temperatuur en het licht aan de binnenkant van de ruimte naar wens kunnen worden geregeld door ze te openen of gedeeltelijk of helemaal te sluiten. De deurkozijnen van de fronten bevatten, deels onder en deels boven, roosters voor natuurlijke ventilatie, wat voor een perfect gezonde omgeving zorgt, ook bij langdurig afsluiten van de veranda.

Ontdek onze fotoreportages