Woonuitbreiding die trouw blijft aan de prachtige omgeving

Uitzonderlijk panorama op het mythische meer van Genève

Met een uitzonderlijk panoramisch uitzicht op het meer van Genève lijkt deze prachtige woonuitbreiding wel onder een gelukkig gesternte te zijn geboren. De designer heeft de prachtige natuurlijke omgeving perfect gebruikt om een glazen overkapping te maken in symbiose met de natuur. De nieuwe ruimte gaat in alle seizoenen perfect samen met het wonder van de natuur. Als ze aan tafel gaan, hebben de eigenaars het onmetelijke geluk te kunnen lunchen of dineren in een droomdecor.

Een droomlocatie die uitnodigt tot kijken en genieten, met het blote oog of door een telescoop.

Op de oevers van het meer van Genève, op een bevoorrechte locatie tussen het meer en de bergen, ademt deze prachtige veranda comfort en kwaliteit uit tot in de kleinste details. Ze wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke integratie in de bestaande woning, resultaat van een nauwkeurig ontwerp aan het begin van het project. Het dak met twee panelen, lichtjes uitstekend over de wand, integreert zich perfect onder het uitstekende dak van het huis. De grote glazen ramen garanderen de gebruiker een uniek uitzicht, ongeacht het seizoen. De plaatsing, met uitzicht op het zwembad en ligging naar het zuiden geeft een echt gevoel van geluk. In de zomer hoeven de bewoners slechts vier treden af te dalen om zich in het azuurblauwe water te laten glijden…

Dankzij zijn beproefde knowhow heeft onze partner Yvazur een extensie ontworpen en geplaatst die de prachtige natuurlijke omgeving in de kijker plaatst. Gebruikt als eetkamer is de nieuwe ruimte een volwaardige extra leefruimte van ongeveer dertig vierkante meter, die het hele jaar door gebruikt kan worden. De materialen en uitrusting werden met de grootste zorg uitgekozen voor dagelijks comfort. De structuurprofielen (kleur antracietgrijs) in aluminium met onderbreking via thermische brug, evenals de driedubbele beglazing van de wanden bieden een optimale isolatie. Het dak, uitgevoerd in tweekleurige sandwichpanelen (grijs buiten, wit binnen), garandeert een akoestische bescherming en hoog thermisch vermogen. Een elegant uitgevoerde goot zorgt ervoor dat het regenwater wordt afgevoerd. De deuren bestaan uit drie schuifelementen met dubbel paneel. Twee ervan bevinden zich aan de voorkant, één aan de achterzijde. Verschillende ventilatieroosters geïntegreerd in het frame en de kip- en schuifbare bovenlichten zorgen voor de noodzakelijke ventilatie van de ruimte.

Aan de binnenkant werd een windligger geïnstalleerd om de stabiliteit van het bouwwerk te garanderen. De afwerking van de extensie zit al in de ruwbouw. Meerdere spots in de spanten van het dak zorgen ervoor dat de ruimte dag en nacht kan worden gebruikt. De tegelvloer is binnen en buiten identiek en draagt bij aan het gevoel van harmonie, dat deze nieuwe ruimte uitstraalt. Een droomlocatie die uitnodigt tot waarneming en contemplatie, met het blote oog of door een telescoop..

 

Ontdek onze fotoreportages